1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Finlandiya, 2030'a kadar tüm kömürlü termik santralleri yasaklayacak

Finlandiya, 2030'a kadar tüm kömürlü termik santralleri yasaklayacak

Enerji Günlüğü - Finlandiya hükümeti, 2030 yılına kadar ülkedeki tüm kömür yakıtlı elektrik santralleri yasaklamayı planlıyor. Finlandiya Ekonomi...

Finlandiya, 2030'a kadar tüm kömürlü termik santralleri yasaklayacak

Enerji Günlüğü - Finlandiya hükümeti, 2030 yılına kadar ülkedeki tüm kömür yakıtlı elektrik santralleri yasaklamayı planlıyor. 

Finlandiya Ekonomi Bakanı Olli Rehn yaptığı açıklamada, hedefledikleri emisyon azaltımı çerçevesinde 2030 yılına kadar ülkedeki tüm kömür yakıtlı elektrik santralleri yasaklamayı planladıklarını söyledi. 

Plan, hükümet ortakları tarafından onaylanması halinde, sağ merkezli hükümetin Parlamentoya sunacağı yeni enerji stratejisinin bir parçası olacak. Hükümet ülkenin enerji ihtiyacının yarısından fazlasını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı ve 2020 yılına kadar ülke içinde ithal petrol tüketimini askıya almayı hedeflediklerini açıkladı. 

Finlandiya elektrik üretiminin yüzde 7'sini kömür yakıtlı elektrik santrallerinden sağlıyor. Ülkenin elektrik üretiminin yüzde 45'i temiz kaynaklardan ve yüzde 34'ü nükleer enerjiden elde ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler