1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO varlıklarını BOTAŞ'a devredecek

TPAO varlıklarını BOTAŞ'a devredecek

Enerji Günlüğü – Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) varlıkları Turkish Petroleum International Company Limited Şirketi'ne (TPIC) bedelsiz...

TPAO varlıklarını BOTAŞ'a devredecek

Enerji Günlüğü – Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) varlıkları Turkish Petroleum International Company Limited Şirketi'ne (TPIC) bedelsiz olarak devredilecek.

Bakanlar Kurulu ilgili kararını Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımladı. Buna göre, TPAO'nun sondaj, workover, kuyu tamamlama ve jeofizik operasyonları servis hizmeti işlerine ait her türlü araç, iş makinesi, kule, gemi, ekipman, sondaj park sahaları ve müştemilatı BOTAŞ'a ait TPIC'e bedelsiz olarak devredilecek.

Karar kapsamında, TPIC'in yurtiçinde ve yurtdışında doğrudan sahip olduğu petrol arama ve işletme ruhsatları da tüm hak ve yükümlülükleriyle birlikte TPAO'ya devredilecek.

AYRINTILARI TP VE TPIC PROTOKOLLE BELİRLEYECEK

Ayrıca, TP ile TPIC arasında 20 Mayıs 2013 tarihinde imzalanan işbirliği anlaşması kapsamındaki ruhsatlara ilişkin gelir paylaşımı hükümleri, TP sondaj, workover, kuyu tamamlama ve jeofizik operasyonları servis hizmeti işlerinde çalışan personelin TPIC'e geçişiyle ilgili süreçler ve uygulamalar ile TP'nin yurtiçi-yurtdışı, onshore, offshore sondaj, kuyu tamamlama ve jeofizik operasyonlara ilişkin yaptıracaı hizmetlerin ücretleri karşılğında TPIC tarafından yapılması konuları TP ile TPIC arasında yapılacak devir ve çalışma protokollerinde belirlenecek. 

PETROL-İŞ: TP'NİN BAZI VARLIKLARININ TPIC'E DEVRİ KABUL EDİLEMEZ

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler