1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP, Avustralya`ya 9,3 milyar dolar yatırım yapacak

BP, Avustralya`ya 9,3 milyar dolar yatırım yapacak

Enerji Günlüğü – BP, Avustralya’da akaryakıt dolum istasyonları ağını genişletmek ve petrol ve doğalgaz projelerini geliştirmek için on yıl içinde...

BP, Avustralya`ya 9,3 milyar dolar yatırım yapacak

Enerji Günlüğü – BP, Avustralya’da akaryakıt dolum istasyonları ağını genişletmek ve petrol ve doğalgaz projelerini geliştirmek için on yıl içinde 9,3 milyar dolar yatırım yapacak.

Londra merkezli enerji şirketi BP Plc, Avustralya'da kendi akaryakıt istasyonları ağını kurmak ve petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri için 9,3 milyar dolar civarında yatırım planladığını bildirdi.

BP hali hazırda Avustralya'da 330 akaryakıt istasyonu ile faaliyet gösteriyor. Gelecek bir yıl içinde bir düzine daha akaryakıt dolum istasyonu açacak.

BP Avustralya Başkanı Andy Holmes, BP’nin Avustralya’nın güney sahillerindeki deniz altı sondaj kampanyaları için 1 milyar Avustralya dolarından fazla para harcadığını belirterek, Büyük Avustralya Bight’ta derin deniz sondaj çalışmalarının 2016 yılında başlayacaklarını söyledi.

BP, Perth’de bulunan Kwinana rafinerisi de dahil olmak üzere Avustralya petrol ve doğalgaz arama ve çıkartma çalışmaları için önümüzdeki beş yıl içinde 2.3 milyar dolardan fazla yatırım yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler