1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Global petrol talebi sıkılaşıyor

IEA: Global petrol talebi sıkılaşıyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) global petrol talebinin sıkılaşmakta olduğunu ve Brent petrolün Nisan ayından bu yana 70-80 dolar/varil...

IEA: Global petrol talebi sıkılaşıyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) global petrol talebinin sıkılaşmakta olduğunu ve Brent petrolün Nisan ayından bu yana 70-80 dolar/varil olan fiyat aralığının test edilebileceğini açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) bugün yayınladığı aylık raporunda global petrol talebinin bu yıl 1,4 milyon varil/gün ve 2019'da 1,5 milyon varil/gün artacağı yönündeki önceki tahminlerini değiştirmedi. Global petrol talebinin sıkılaşmakta olduğunu ve Brent petrolünde Nisan ayından bu yana 70-80 dolar/varil olan fiyat aralığının test edilebileceğini vurguladı.

PETROL TALEBİ DÜŞEBİLİR

IEA global petrol talebinin gelecek 3 ayda 100 milyon varil/gün seviyesine ulaşacağını, piyasada sıkılaşmanın fiyatlar üzerinde baskı yaratacağını bildirdi. Ancak IEA, gelişmekte olan piyasalardaki krizlerin ve ticaret anlaşmazlıklarının talebi düşürebileceğini de not etti. 

IEA, global petrol talebinin 2018 4. çeyrekte 100,29 milyon varil/gün olacağını tahmin ederken, 2019 ilk çeyrekte talebin 99,327 milyon varil/güne gerileceğini öngördü. 

Bugün yayınlanan raporda OPEC dışı petrol arzı için 2018 ve 2019 büyüme tahminleri 2 ve 1.8 milyon varil/gün olarak korunurken, OPEC'in üretimi için tahminlerden 32,3 milyon varil/gün ve 31,9 milyon varil/gün olarak tekrarlandı. 

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler