1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Petrol fiyatlarında düşüş devam edecek

IEA: Petrol fiyatlarında düşüş devam edecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı, talepte yavaşlama ve üretimde artışın devam etmesi nedeniyle petrol fiyatlarının daha da baskı altına...

IEA: Petrol fiyatlarında düşüş devam edecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı, talepte yavaşlama ve üretimde artışın devam etmesi nedeniyle petrol fiyatlarının daha da baskı altına gireceğini bildirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yayınladığı aylık görünüm raporunda, petrole ilişkin talepte yavaşlama ve üretimde artışın devam etmesinin fiyatların daha da baskı altına girmesine yol açacağını bildirdi.

IEA raporda, 2015 yılı global petrol talebi büyüme tahminini günde 230 bin varil indirerek 900 bin varil seviyesine çekti.

IEA raporunda OPEC dışı üreticilerin petrol arzının bu yıl günde 1,9 milyon varil artacağını belirtirken, 2015 yılında bu artışın günde 1,3 milyon varil seviyesine gerileyeceğini de vurguladı.

IEA, 2015'in ilk yarısında global petrol stoklarının günde 297 bin varil artacağı tahmininde de bulundu.

OPEC PETROLÜNE TALEP AZALACAK

OPEC'in üretiminin Kasım ayında, Libya'nın bazı petrol sahalarında üretimin durmasına bağlı olarak günde 315 bin varil/gün azalarak 30,3milyon varil/güne gerilediğini belirten IEA, OPEC petrolüne talebin 2015 yılında 300 bin varil/gün azalarak 28,9 milyon varil/güne inmesini beklediğini de ifade etti.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler