1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Petrol fiyatlarında gerileme sürecek

IEA: Petrol fiyatlarında gerileme sürecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), global üretim azaltılmadığı takdirde petrol fiyatlarındaki düşüşün 2015 yılının ilk yarısında...

IEA: Petrol fiyatlarında gerileme sürecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), global üretim azaltılmadığı takdirde petrol fiyatlarındaki düşüşün 2015 yılının ilk yarısında da devam etmesini beklediğini bildirdi.

IEA yayınladığı raporda, dünya genelinde petrol üretimine paralel olarak petrol fiyatlarının düşme seyrini sürdüreceği tahmininde bulundu.

PETROL TALEBİ DÜŞECEK

IEA, global petrol talebinde büyümenin bu yıl günde 680 bin varil ile son 5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü belirtirken, 2015'in ilk çeyreğinde talebin daha da düşmesini beklediklerini vurguladı.

IEA raporunda 2015 ilk çeyrekte global petrol talebinin yüzde 1 civarında düşüşle günde 92,6 milyon varil olacağını tahmin ederken, OPEC petrolüne talebin ise günde 28,8 milyon varil seviyesine kadar gerileyeceği tahmininde bulundu. IEA, 2015'in tamamında OPEC petrolüne talebin ise günde 29,2 milyon varil olmasını bekliyor.

IEA verilerine göre OPEC'in günlük üretimi Ekim ayında günde 150 bin varil azalarak 30,6 milyon varil oldu.

AVRUPA PETROL TALEBİ % 1.2 DÜŞECEK

IEA, 2014 yılı için Avrupa'nın petrol talebinin ise yüzde 1,2 düşmesini bekliyor. IEA, 2014 yılında petrol talebinin yüzde 1,2 azalarak 13,5 milyon varil seviyesine gerileyeceğini öngörüyor.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler