1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA, petrol talebi büyüme tahminini yükseltti

IEA, petrol talebi büyüme tahminini yükseltti

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), 2017 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini 1,4 milyon varil/gün seviyesinden 1,5 milyon...

IEA, petrol talebi büyüme tahminini yükseltti

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), 2017 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini 1,4 milyon varil/gün seviyesinden 1,5 milyon varil/güne çıkardı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) IEA yayınladığı raporda, 2017 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti. 2017 için global petrol talebi büyüme tahminini 1,4 milyon varil/gün seviyesinden 1,5 milyon varil/güne çıkaran IEA, talebin 2018 yılında 1,4 milyon varil/gün daha artacağını öngördü.

Petrol talebinin bu yıl beklentilerin üzerinde büyümesinin arz fazlasının azaltılmasına yardım edeceğini belirten IEA, "Güçlü petrol talebi piyasanın yeniden dengelenmesine yardım eder… Üreticiler, ilk tahmin edilenden çok daha güçlü şekilde büyüyen talepten daha fazla cesaret almalılar. Piyasada dengenin sağlanacağına güvenimiz devam ediyor" açıklamasını yaptı.

ANLAŞMAYA RAĞMEN ÜRETİM ARTTI

Yayınlanan raporda, OPEC üyesi ülkelerin global arz kısıntısı anlaşmasına uyumlarının yüzde 75 ile yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirten IEA, OPEC'in üretiminin Temmuz ayında 230 bin varil/gün artarak 32,84 milyon varile yükseldiğin de vurguladı. OPEC dışı üreticilerin arzı da Temmuz'da Haziran ayına göre 520 bin varil/gün yükseldi. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler