1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IEA: Verimlilik tek başına enerjiyi katlayabilir

IEA: Verimlilik tek başına enerjiyi katlayabilir

Enerji Günlüğü - IEA, 2040 yılına kadar uygulanacak etkili enerji verimliliği uygulamalarıyla elde edilecek kazanımların tek başına dünyanın bugün...

IEA: Verimlilik tek başına enerjiyi katlayabilir

Enerji Günlüğü - IEA, 2040 yılına kadar uygulanacak etkili enerji verimliliği uygulamalarıyla elde edilecek kazanımların tek başına dünyanın bugün kullandığı enerjiden iki kat fazla ekonomik değer elde etmesini sağlayabileceğini öngördü.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yeni yayınladığı Enerji Verimliliği 2018 Raporu’nda, enerji verimliliğinin güvenli ve sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmanın temel taşı olduğunu kaydetti. IEA, 2040 yılına kadar tek başına verimlilik kazanımlarının, dünyanın bugün kullandığı enerjiden iki kat fazla ekonomik değer elde etmesini sağlayabileceğini öngördü.

ENERJİ FATURALARI YILDA 500 MİLYAR DOLARDAN FAZLA DÜŞEBİLİR

IEA'nın enerji verimliliği konusundaki en son analizine göre, doğru enerji verimliliği politikalarını uygulamak için harcanacak küresel bir çaba tek başına, 2040 yılına kadar dünya nüfusunun % 20, dünyadaki bina alanlarının % 60 artacağı vizyonu ışığında sera gazı emisyonlarının hızla zirveye ulaşmasını engelleyebilir. Bunun gerçekleşmesi halinde, birçok ülke için önemli bir sorun olan şehirlerdeki hava kirliliğini azalıp daha az enerji ithalatı gerçekleştirilerek tüketiciler için enerji faturaları yılda 500 milyar dolardan fazla düşebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler