1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Yükselen fiyatlar tüketimi azaltabilir

IEA: Yükselen fiyatlar tüketimi azaltabilir

Enerji Günlüğü - IEA, OPEC anlaşması sonrası arzda yaşanan artış sonrası artan petrol fiyatlarının tüketimi azaltabileceği uyarısında bulundu. Uluslararası...

IEA: Yükselen fiyatlar tüketimi azaltabilir

Enerji Günlüğü - IEA, OPEC anlaşması sonrası arzda yaşanan artış sonrası artan petrol fiyatlarının tüketimi azaltabileceği uyarısında bulundu. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) bugün yayınladığı aylık raporunda, yükselen petrol fiyatlarının tüketimi azaltabileceği uyarısında da bulundu. IEA, dünya petrol arz tamponlarının uzun süren üretim aksaklıkları nedeniyle limitlere gelinmesine yol açabileceği ve bunun fiyatları desteklerken, talepte büyümeyi tehdit edebileceğini bildirdi. 

KÖRFEZ ÜRETİCİLERİNİN ATIL KAPASİTELERİ GERİLEYECEK

2018 yılı için global petrol talebinde büyüme tahminini 1,4 milyon varil/gün olarak koruyan IEA, ABD'nin yaptırımları yeniden devreye almasının İran'ın ham petrol ihracatını düşürmesinin beklendiğini, bunun Venezuela'nın üretiminde düşüş ve Libya, Kanada ve Kuzey Denizi'ndeki üretim aksaklıkları ile bir araya gelmesinin son haftalarda fiyatları 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyelere çektiğine işaret etti. IEA raporunda, önde gelen üreticilerden arz artışı yönünde çok memnuniyetle karşılanan işaretler aldığını belirtirken, Haziran ayında Suudi Arabistan'ın üretiminin 430 bin varil artarak 10,46 milyon varil/güne çıktığına, OPEC'in üretiminin de 180 bin varil/gün yükselerek 31,87 milyon varile ulaştığına dikkat çekti. Bu üretim artışları sonrasında Körfez bölgesindeki üreticilerin atıl kapasitelerinin Temmuz'da 1,6 milyon varil/güne gerileyeceğine işaret eden IEA, OPEC dışı üreticilerin arzlarında artışın endişeleri gidermek için yeterli olmayacağını da savundu.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler