1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IEA’dan gemicilik sektörüne kilit iklim değişikliği önerileri

IEA’dan gemicilik sektörüne kilit iklim değişikliği önerileri

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), her yıl atmosfere 800 milyon ton karbondioksit salan Uluslararası Gemicilik sektörüne iklim değişikliği...

IEA’dan gemicilik sektörüne kilit iklim değişikliği önerileri

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), her yıl atmosfere 800 milyon ton karbondioksit salan Uluslararası Gemicilik sektörüne iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde bazı önerilerde bulundu.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Uluslararası Gemicilik sektörüne, küresel ısınma ile mücadele çerçevesinde atmosfer sıcaklığını 2 derecenin altında tutma hedefinin gerçekleştirilebilmesi için bazı kilit önerilerde bulundu. 

IEA’nın Uluslararası Ulaşım Forumu (ITF) ile birlikte Uluslararası Denizcilik Organizasyonu’nun (IMO) OECD’deki II. Dönemsel Çalışma Grubunda, fosil yakıt talebinden kaçınılması, daha iyi kapasite kullanımı, rüzgar yardımı da dahil yeni gemilerde ve gemi yenilemelerde verimliliği artırma ve düşük karbonlu yakıtların kullanılması önerilerini sundu.

Bu önerilerin yerine getirilmemesi halinde denizcilik faaliyetlerinden kaynaklı olarak atmosfere salınan karbondioksit miktarı 2060 yılına kadar yılda 1600 milyon tona kadar çıkacak. Eğer bu öneriler dikkate alınır ve uygulanırsa, bu miktar 400 milyon tonun altına düşecek.

 
Önceki ve Sonraki Haberler