1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA’dan petrolde arz istikrarı uyarısı

IEA’dan petrolde arz istikrarı uyarısı

Enerji Günlüğü - IEA, global petrol arzında istikrara yönelik risklerin biraz yatıştığını ancak İran’ın petrol arzında yaptırımlar nedeniyle bu...

IEA’dan petrolde arz istikrarı uyarısı

Enerji Günlüğü - IEA, global petrol arzında istikrara yönelik risklerin biraz yatıştığını ancak İran’ın petrol arzında yaptırımlar nedeniyle bu arzı devam ettirmenin daha zorlaşabileceğini açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), petrol piyasalarına yönelik yaptığı açıklamada petrol arz istikrarı konusunda varolan endişelerin en azından şimdilik biraz yatıştığına dikkat çekerek, İran’a petrol yaptırımlarının üretim problemleri nedeniyle global arzı devam ettirmenin daha zorlu hale gelebileceğini belirtti.

IEA ayrıca İran’a yönelik yaptırımlar ile petrol fiyatlarının yükselebileceğini de kaydetti. Açıklamada, “Petrol arzında istikrara yönelik riskler bu yılın sonuna doğru artar ise yüksek fiyatlara ve talepte büyümenin etkilenmesine yol açabilir” ifadesi kullanıldı.

GLOBAL PETROL TALEBİ BÜYÜME TAHMİNİ ARTTI

IEA 2019 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini günde 110 bin varil arttırarak 1.49 milyon varil/güne çıkardı. Bu alandaki risklerin ise ticari çekişmeler ve artan fiyatlardan kaynaklandığını belirtti.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler