1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IKBY petrolünü rahatça satabilecek

IKBY petrolünü rahatça satabilecek

Enerji Günlüğü -Kuzey Irak petrolünün satışını engellemek için Irak Petrol Bakanlığı’nın ABD Teksas Eyaleti Mahkemesi’nde açtığı dava düşürüldü.IKBY...

IKBY petrolünü rahatça satabilecek

Enerji Günlüğü -Kuzey Irak petrolünün satışını engellemek için Irak Petrol Bakanlığı’nın ABD Teksas Eyaleti Mahkemesi’nde açtığı dava düşürüldü.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, ABD Teksas Eyaleti Mahkemesi’nin, Irak Petrol Bakanlığı tarafından açılan davayı düşürdüğü ve Kürt bölgesinin önünde petrol satışıyla ilgili hiçbir engelin kalmadığı belirtildi.

Açıklamada,“ABD Teksas Eyalet Mahkemesi, Irak Petrol Bakanlığı’nın açtığı haksız ve temelsiz davayı düşürdü. Kürdistan hükümeti olarak, bu karardan memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Kürdistan bölgesi hükümetinin önünde, ne ABD ne dünyanın herhangi bir ülkesinde petrol satışıyla ilgili hiçbir engel kalmamıştır. Petrolün dış bir ülkeye sevkiyatı ve dünya piyasalarında satışı, Kürdistan hükümetinin Irak Anayasası’ndan doğan yasal bir hakkıdır.” denildi.

Ceyhan Limanı’ndan 1 milyon varillik Kürt petrolüyle 23 Haziran’da yola çıkan United Kalavrvta tankeri, Teksas’ın Galveston Limanı’na yaklaşmış ve yükünü boşaltmak için beklemeye başlamıştı. Ancak Bağdat merkezi hükümeti, petrol yüklü tankerin planlanan varış yerindeki bölgesel mahkemeye “gemideki petrolün yasa dışı yollardan temin edildiği ve Irak Petrol Bakanlığının izni alınmadan satıldığı” gerekçesiyle dava açmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler