1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İki GES projesi için ÇED gerekli görülmedi

İki GES projesi için ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Kasımoğulları Enerji'nin Diyarbakır’da, Kehribar Güneş Enerji’nin Aydın’da yapmayı planladığı GES projeleri için 'ÇED Gerekli...

İki GES projesi için ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Kasımoğulları Enerji'nin Diyarbakır’da, Kehribar Güneş Enerji’nin Aydın’da yapmayı planladığı GES projeleri için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Kasımoğulları Enerji Gıda Tarım Hayvancılık İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Diyarbakır ili Çınar ilçesi Ballıbaba köyü mevkiinde yapılması planalanan güneş enerji santrali projesi ile Kehribar Güneş Enerjisi Üretim A.Ş. tarafından Aydın ili Buharkent (Çubukdağı) ilçesi Savcılı Mahallesi 1 Pafta, 914 ve 919 Parsel, M21B01C Pafta, 907 Parsel, M21B01C Pafta, 891 Parsel mevkiindeyapılması planlanan Güneş Enerji Santrali projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildiği duyuruldu.

Aydın ve Diyarbakır Valilikleri tarafından verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı, ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler