1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İkisu HES için ÇED Dosyaları birleştirildi

İkisu HES için ÇED Dosyaları birleştirildi

Enerji Günlüğü -  Hakkında iki defa ÇED Olumlu kararı alından 55,26 MW'lık İkisu HES projesinde ÇED dosyaları birleştirildi. İkisu Enerji...

İkisu HES için ÇED Dosyaları birleştirildi

Enerji Günlüğü -  Hakkında iki defa ÇED Olumlu kararı alından 55,26 MW'lık İkisu HES projesinde ÇED dosyaları birleştirildi. 

İkisu Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Giresun İli, Dereli İlçesi, Aksu Deresi üzerinde yapılması planlanan ve hakkında iki defa "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" Kararı verilen İkisu Barajı ve HES projesinde ÇED dosyaları birleştirildi.

Ordu İdare Mahkemesi’nin ilk verilen ÇED Olumlu kararının iptaline ilişkin kararı ve nedeniyle faaliyete başlanılamaması ve iki ayrı ÇED süreci ile iki ayrı karar üzerinden projeye devam edilmesi halinde yaşanabilecek yeni davalar ile proje sürecinin uzayacağı, her iki kurulu güç için ayrı ayrı ÇED süreci yerine lisansta yer alan toplam kurulu güç olan 57,17 MWm / 55,26 MWe üzerinden sürecin başlatılması ve projenin çevresel etkilerin kümülatif olarak değerlendirilebilmesi için yeniden ÇED Raporu hazırlandı. 

Yeni hazırlanan rapora göre projenin yatırım maliyeti 329.048.111 TL olarak öngörülüyor. 

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başlayan proje ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler GİRESUN Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

İKİSU HES'E YENİDEN ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ

Önceki ve Sonraki Haberler