1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim sözleri tutulursa % 37 temiz elektrik üretilecek

İklim sözleri tutulursa % 37 temiz elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Paris İklim Anlaşması ile ilgili ülkelerin sözlerini tutmaları halinde dünya elektriğinin yüzde 37'si yenilenebilir enerji kaynaklarından...

İklim sözleri tutulursa % 37 temiz elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Paris İklim Anlaşması ile ilgili ülkelerin sözlerini tutmaları halinde dünya elektriğinin yüzde 37'si yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilecek.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından bugün Londra'da açıklanan Dünya Enerji Görünümü 2016 raporuna göre, Paris İklim Anlaşması ile ilgili ülkelerin sözlerini tutmaları halinde 2040 yılına kadar dünya elektriğinin yüzde 37'si yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilecek.

Günümüzde global elektrik üretiminin yüzde 23'ü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanıyor. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ SAYISI PATLAYACAK

Yine ülkelerin iklim değişikliği taahhütlerini yerine getirmeleri halinde, bugün 1.3 milyon olan elektrikli araç sayısı 2040 yılında 150 milyona çıkacak. 

Doğal gazın global enerji mixi içindeki payı yüzde 50'ye çıkarak, kömürün payını geçecek. 2015 yılında günde 92.5 milyon varil olan petrol tüketimi ise günde 103.5 milyon varile çıkacak.

Enerji sektöründe karbon emisyonu yılda yüzde 0.5 oranında artacak. 

Rapora göre tüm bu olasılıklar gerçekleşse bile, enerji sektörü küresel ısınmayı 2 derece ile sınırlandırma senaryosu hedefini yakalayamayacak. 

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler