1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IKYB petrol-memur maaşı takasını kabul etti

IKYB petrol-memur maaşı takasını kabul etti

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Yönetimi Irak Merkezi hükümetinin petrol karşılığı memur maaşlarını ödeme teklifini kabul ettiğini açıkladı.IKBY'nin...

IKYB petrol-memur maaşı takasını kabul etti

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Yönetimi Irak Merkezi hükümetinin petrol karşılığı memur maaşlarını ödeme teklifini kabul ettiğini açıkladı.

IKBY'nin Başbakanlık internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, Irak Başbakanı Haydar El İbadi tarafından yapılan teklifin 'ucuz bir siyasi müzayede' olmasına rağmen kabul edileceği belirtilerek, "Petrol ihracatından elden edilen gelirlerin tamamının merkezi hükümete teslim edilmesi şartıyla Kürdistan bölgesindeki tüm memur maaşlarının temin edilmesi teklifini kabul ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Başbakan İbadi'nin bir televizyon kanalı yerine kısa bir süre önce Kürdistan hükümetinden üst düzey heyetin Bağdat ziyaretinde bu teklifi yapmasının daha uygun olabilirdi eleştirisi yapılan açıklamada, "Kürdistan bölgesel hükümeti, Sayın Başbakan İbadi'nin sayıları 1 milyon 400 bin olan ve aylık 750 milyon dolara ihtiyaç duyulan memur maaşlarının merkezi hükümet tarafından temin edilmesi için önerdiği teklifi kabul ediyor. Bu memur maaşlarının aylık yaklaşık olarak 275 milyon doları terör örgütü IŞİD ile mücadele eden Peşmerge güçlerine aittir. Maaşlarının temin edilmesi halinde, Kürdistan bölgesi de ihraç ettiği petrolün tüm gelirini merkez hükümetine teslim edecektir" denildi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, IKBY'nin boru hatlarıya Türkiye'ye ihraç ettiği petrol gelirinin tamamını merkezi hükümete teslim etmesi halinde, bölgedeki ekonomik kriz nedeniyle ödenemeyen memur maaşlarını ödeyeceklerini belirtmişti.

İBADİ: IKYB PETROL GELİRİ ŞEFFAF DEĞİL

Önceki ve Sonraki Haberler