1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Mazda’nın elektrikli araçlarının bataryası Panasonic’ten

Mazda’nın elektrikli araçlarının bataryası Panasonic’ten

Tesla için batarya üreten Panasonic, Japon otomobil üreticisi Mazda’nın üreteceği elektrikli araçlara da batarya tedarik edecek.

Mazda’nın elektrikli araçlarının bataryası Panasonic’ten

Enerji Günlüğü - Japon otomobil üreticisi Mazda Motor ve Japon elektronik şirketi Panasonic Holdings'in enerji birimi Panasonic Energy bir otomotiv bataryası tedarik anlaşması imzaladılar. 

Anlaşma, Mazda ve Panasonic Energy'nin geçen yıl Haziran ayında başlattığı elektrikli araçlar için batarya tedarik ortaklığı görüşmelerinden çıktı. Panasonic Energy aynı zamanda Tesla için de batarya üretiyor. 

Yapılan açıklamada, “Bu anlaşma aracılığıyla her iki şirket de küresel ısınmanın azaltılması, otomotiv ve akü sektörlerinde sürdürülebilir büyümenin teşvik edilmesi, yerel istihdamın desteklenmesi ve yetenek gelişiminin teşvik edilmesi gibi çeşitli toplumsal zorlukların üstesinden gelme konusundaki kararlılıklarını yeniden teyit ediyor” denildi.

AYRINTILAR SONRA AÇIKLANACAK

Mazda ve Panasonic Energy yaptıkları ortak açıklamada, silindirik otomotiv lityum-iyon pillerinin tedarikine yönelik ortaklığın ayrıntılarını uygun bir zamanda açıklayacaklarını belirttiler. Anlaşma, Mazda'nın 2022'nin sonlarında açıkladığı 1,5 trilyon yenlik (9,9 milyar dolar) harcama planının bir parçası olarak elektrikli araç üretimini artırmasına yardımcı olacak gibi görünüyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler