1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IMF yenilenebilir enerjiye daha çok yatırım önerdi

IMF yenilenebilir enerjiye daha çok yatırım önerdi

Uluslararası Para Fonu (IMF), artan enerji fiyatlarına karşı ülkelerin sübvansiyon yerine yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapmasını önerdi.

IMF yenilenebilir enerjiye daha çok yatırım önerdi

Enerji Günlüğü - Uluslararası Para Fonu (IMF), artan enerji fiyatlarına karşı ülkelerin sübvansiyon yerine yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapmasını önerdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), hükümetlerin son zamanlarda yüksek enerji fiyatlarının yarattığı darbeyi yumuşatmak için tercih ettiği genel sübvansiyonları kullanmaktan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Fon, ülkelerin yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapmasını önerdi.

PUTİN: SORUNUN KAYNAĞI BÖLGEDEKİ ENERJİ POLİTİKALARI

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Avrupa’nın ihtiyacı olan doğal gazı tedarik etmeye hazır olduğunu belirterek Kuzey Akım 2'nin onaylanmasının Avrupa'da gaz fiyatlarını düşürmeye yardımcı olacağını ifade etti. Avrupa'daki enerji krizinin gaz açığından olmadığını belirten Putin, sorunun nedenini bölgedeki enerji politikalarına bağladı. Putin enerjiyi bir silah olarak kullandıkları iddiasını yalanlayarak, ABD dahil olmak üzere enerji tedarikçilerinin Avrupa’ya arzı azalttığına dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler