1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ING Türkiye güneşten kendi enerjisini üretecek

ING Türkiye güneşten kendi enerjisini üretecek

ING Türkiye, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu çatısına kuracağı güneş santralinde üretecek.

ING Türkiye güneşten kendi enerjisini üretecek

Enerji Günlüğü - ING Türkiye, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu çatısına kuracağı güneş santralinde üretecek. 

ING Grubu’nun Türkiye’deki bankası ING Türkiye, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin çatısına güneş enerjisi santrali kurmak için harekete geçti. ING Türkiye, çatıda yer alan 2 bin metrekarelik alanda kurulacak santral ile Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde tüketilen elektriğin yüzde 30’unu karşılamayı öngörüyor. 

Yenilenebilir enerjiye yatırım yaparak karbon ayak izini azaltacak olan ING Türkiye, bu sürdürülebilirlik projesiyle tükettiği toplam elektriğin ise yüzde 3’ünde yeşil enerji kullanımını garanti etmiş olacak. 

Birleşmiş Milletler (UN) Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu üyesi olan ING Türkiye, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi Çatı Güneş Enerjisi Santrali projesini dokuz ay içinde tamamlayarak üretime geçirmeyi hedefliyor. 

ING Grubu’nun 2015 Paris Anlaşması’nda imzası olduğunu hatılatan ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, sürdürülebilirlik yolunda örnek bir projeye imza atmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını vurguladı. ING’nin faaliyet gösterdiği ülkelerde sürdürülebilir bankacılık konusunda öncü kuruluşlar arasında yer aldığını ifade edeen Pınar Abay, “ING Türkiye olarak biz de sürdürülebilirlik kapsamında önemli adımlar atıyor, çevre duyarlılığı yüksek projeleri özellikle takip edip destekliyoruz. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımların desteklenmesi de gündemimizde. Bu paralelde Kahramanmaraş’ta yer alan Operasyon Merkezimizin çatısında yapacağımız yenilenebilir enerji tesisi ile toplumsal, etik ve çevresel vizyonumuz ışığında fark yaratacak bir projeye imza atmış olmaktan gurur duyuyoruz. ING Türkiye olarak sürdürülebilirlik hedefiyle sektörde örnek olacak projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler