1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İngilizler temiz enerji teknolojilerine yöneldi

İngilizler temiz enerji teknolojilerine yöneldi

Birleşik Krallık'taki evlerde ve işyerlerinde bulunan küçük ölçekli yenilenebilir enerji santralleri toplam 4 bin MW kapasiteye ulaştı.

İngilizler temiz enerji teknolojilerine yöneldi

Enerji Günlüğü - İngiltere’de bu yılın ilk yarısında her ay ortalama olarak 17.000'den fazla haneye güneş paneli kuruldu. 

Birleşik Krallık’ta enerji fiyatları arttıkça insanlar temiz teknolojiye yöneliyor. Birleşik Krallık Ulusal Standartlar Kuruluşu (NSB) verilerine göre, İngiltere’de hanehalkı düzeyinde, yılın ilk yarısında rekor sayıda güneş paneli ve ısı pompası kurulumu gerçekleşti. Verilere göre, 2023 yılı içerisinde her ay ortalama olarak 17.000'den fazla haneye güneş paneli kurulurken, ısı pompası kuran evlerin sayısı ilk kez ayda 3.000'e ulaştı. 

EN FAZLA YEŞİL ENERJİ KURULUMU HAZİRAN’DA 

Sektör rakamları, haziran ayında önceki yıllara göre daha fazla yeşil enerji kurulumu olduğunu gösteriyor. Sektörün akreditasyon kuruluşu MCS verilerine göre 2023'ün ilk altı ayında toplamda 17.920 ısı pompası kurulumu yapıldı.

HÜKÜMET TEŞVİKİ İLE 4 BİN MW KÜÇÜK YENİLENEBİLİR ENERJİ KAPASİTESİ

Birleşik Krallık Hükümeti, 2035 yılına kadar 70 GW güneş enerjisi kapasitesine ulaşma ve 2028 yılına kadar yılda 600.000 ısı pompası kurma hedefleri belirlerken hane başına 5.000 sterlin hibe sağladı. Birleşik Krallık'taki evlerde ve işyerlerinde bulunan küçük ölçekli yenilenebilir enerji santralleri toplam 4 bin MW kapasiteye ulaştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler