1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere açık deniz rüzgar ihaleleri düzenleyecek

İngiltere açık deniz rüzgar ihaleleri düzenleyecek

Enerji Günlüğü - İngiltere 2019'dan itibaren her iki yılda bir, ilk kez uzak ada rüzgar projeleri de dahil olmak üzere 557 milyon sterlinlik açık deniz...

İngiltere açık deniz rüzgar ihaleleri düzenleyecek

Enerji Günlüğü - İngiltere 2019'dan itibaren her iki yılda bir, ilk kez uzak ada rüzgar projeleri de dahil olmak üzere 557 milyon sterlinlik açık deniz (offshore) rüzgar ihaleleri düzenleyecek.

2019 Nisan ayında küçük ölçekli yenilenebilir enerji santrallerine alım garantisi teşvikini sonlandıracağını açıklayan Birleşik Krallık hükümeti 4 milyondan fazla evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek büyüklükteki rüzgar enerjisi planını açıkladı. Enerji ve Temiz Büyüme Bakanı Claire Perry, 2019'dan itibaren her iki yılda bir, ilk kez uzak ada rüzgar projeleri de dahil olmak üzere 557 milyon £’luk offshore rüzgar ihaleleri yapılacağını doğruladı.

Bir sonraki ihale 2019 yılı Mayıs ayında yapılacak. Fiyatlara bağlı olarak, gelecek ihalelerin 2020'lerde her yıl 1- 2 GW arası açık deniz rüzgar kapasitesi tahsis etmesi bekleniyor. 

Perry, “İngiltere'nin yenilenebilir sektörü dünyanın herhangi bir yerinden daha fazla offshore rüzgar kapasitesi ile gelişiyor. Geçen yıl elektriğin yüzde 50’sini düşük karbonlu kaynaklardan elde ederek şimdiye kadarki en yeşil yılımızı yaşadık” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler