1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere denizüstü petrol ve gaz platformlarının elektrifikasyonu şart

İngiltere denizüstü petrol ve gaz platformlarının elektrifikasyonu şart

İngiltere’nin emisyon hedeflerine ulaşabilmesi için denizüstü (offshore) petrol ve doğalgaz platformlarının elektrifikasyonunun oldukça önemli olduğu kaydedildi.

İngiltere denizüstü petrol ve gaz platformlarının elektrifikasyonu şart

Enerji Günlüğü - İngiltere’nin emisyon hedeflerine ulaşabilmesi için denizüstü (offshore) petrol ve doğalgaz platformlarının elektrifikasyonunun oldukça önemli olduğu kaydedildi.

2050 yılına kadar sıfır emisyon hedefleyen İngiltere için denizüstü (offshore) petrol ve doğalgaz platformlarının elektriklendirilmesi oldukça önem taşıyor. İddialı iklim hedeflerine ulaşmak için ülkenin, altyapısını yenilenebilir enerji kaynakları yoluyla elektriklendirerek, denizüstü platformlarında karbon yoğun gaz türbinlerinden ve dizel jeneratörlerinden uzaklaşarak üretimini karbondan arındıran ciddi adımlar atması gerekecek. 

Önümüzdeki on yılda petrol ve doğalgaz çalışmalarının önemli olacağı ülkede, önümüzdeki birkaç yıl içinde küçük bir düşüşün ardından, üretimin 2035 yılına kadar günde yaklaşık 2 milyon varil petrol eşdeğerine yükselmesi bekleniyor. Rystad Energy emisyon verilerine göre, İngiltere Kuzey Denizi'ndeki petrol ve gaz üretiminden kaynaklanan emisyonlar, 2019 yılında 13,1 milyon ton ile bölgedeki üreticiler arasında en yüksek düzeyde gerçekleşti. Petrol ve doğalgaz çıkarma çalışmalarından kaynaklanan emisyonlar 10,1 milyon ton CO2'yi oluşturuyor ve geri kalanı ateşlemeden kaynaklanıyor.

Bir kıyaslama yapılacak olursa Norveç’in petrol ve doğalgaz kaynaklı emisyonları 2019 yılında 10.4 milyon ton ve Danimarka’nın da 1.4 milyon ton olarak gerçekleşti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler