1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İngiltere elektrik üretiminde kömürün payı rekor düzeyde düştü

İngiltere elektrik üretiminde kömürün payı rekor düzeyde düştü

Enerji Günlüğü - İngiltere’nin elektrik üretiminde kömürün payı geçen yıl rekor düzeyde düşerek yaklaşık yüzde 7 oldu. İngiltere Çalışma,...

İngiltere elektrik üretiminde kömürün payı rekor düzeyde düştü

Enerji Günlüğü - İngiltere’nin elektrik üretiminde kömürün payı geçen yıl rekor düzeyde düşerek yaklaşık yüzde 7 oldu. 

İngiltere Çalışma, Enerji ve Sanayi Stratejisi Departmanı (BEIS),  İngiltere’nin elektrik üretiminde kömürün payının 2017 yılında yüzde 6.7 ile rekor seviyede gerilediğini açıkladı. Sadece altı yıl önce İngiltere elektrik üretiminde kömürün payı yüzde 40’ın üzerindeydi. 2017'de kömürden 19,4 TWh elektrik üretildi.

BEIS ayrıca petrol ve nükleerin payının da düştüğünü ancak bu düşüşün çok hafif olduğunu da açıkladı.

YENİLENEBİLİR KÖMÜRDEN ON KAT FAZLA ELEKTRİK ÜRETİYOR

2017 yılında biyoenerji ve rüzgar, güneş ve hidroelektrik artışları nedeniyle, İngiltere’nin elektrik üretimi 2016'ya göre yüzde 0,4 artış kaydederek 275 TWh oldu. Bu yenilenebilir enerji kaynakları, artık kömürden yaklaşık 10 kat daha fazla elektrik üretiyorlar. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi, artan kapasite ve rüzgarda yaşanan hızlı gelişmeler nedeniyle beşte bir oranında artışla 2017 yılında 98.9TWh rekor bir zirveye ulaştı. Böylece elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payı geçen yıl yüzde 29.5 oldu.

ÜRETİMDE AĞIRLIK GAZDA

Bununla birlikte elektrik üretimindeki payı yüzde 0.3 oranında artan doğal gaz, nükleer ile birlikte hala ülkenin elektrik üretiminin yüzde 70’ine kaynaklık ediyor. Nükleerin ülkenin elektrik üretimindeki payı ise neredeyse aynı düzeyde seyrederek yüzde 20.9. 

İNGİLTERE 2017’DE TEMİZ ENERJİ REKORLARI KIRDI

 
Önceki ve Sonraki Haberler