1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere yenilenebilir tarifesindekilere üste ödeme yapıldı

İngiltere yenilenebilir tarifesindekilere üste ödeme yapıldı

Birleşik Krallık’ta dün enerji talebinin düşmesinin yanında artan yenilenebilir kaynaklı elektrik üretimi nedeniyle elektrik fiyatları son on yılın en düşük seviyelerine indi ve yenilenebilir tarifesindeki tüketicilere üste ödeme yapıldı.

İngiltere yenilenebilir tarifesindekilere üste ödeme yapıldı

Enerji Günlüğü - İngiltere'de dün enerji talebinin düşmesinin yanında artan yenilenebilir kaynaklı elektrik üretimi nedeniyle elektrik fiyatları son on yılın en düşük seviyelerine indi ve yenilenebilir tarifesindeki tüketicilere üste ödeme yapıldı.

Birleşik Krallık 5 Nisan 2020 Pazar sabahı elektriğinin %20'sini güneşten, %40'ını rüzgardan karşıladı. Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle elektrik talebi de %10 oranında düşünce elektrik fiyatları son on yılın en düşük seviyelerine geriledi. Böylece ülkede ilk defa yenilenebilir enerji tarifesinde olanlara kullandıkları elektrik için üste para ödendi. 

Guardian’da yer alan habere göre, Octopus Energy abonelerine, saat 11: 00-4: 00 arasında kullandıkları her bir kilovatsaat yenilenebilir elektriği için 0,22-3,3 peny kazanacaklarını duyurdu. 

Ayrıca dün ülkede üretilen elektriğin yüzde 15’den azı fosil yakıtlardan kaynaklanırken, kömür yakıtlı elektrik üretiminin payı ise sadece %1,1 olarak gerçekleşti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler