1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere’de kaya gazı yatırımları artacak

İngiltere’de kaya gazı yatırımları artacak

Enerji Günlüğü - İngiltere’de kaya gazına yönelik yatırımların boyutu 33 milyar avroya ulaşacak ve 64 bin kişiye istihdam sağlayacak.Uluslararası...

İngiltere’de kaya gazı yatırımları artacak

Enerji Günlüğü - İngiltere’de kaya gazına yönelik yatırımların boyutu 33 milyar avroya ulaşacak ve 64 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY’nin İngiltere Kıyı Operatörleri Grubu’na (UKOOG) özel hazırladığı rapora göre,İngiltere’deki kaya gazı üretimine yönelik yatırımların boyutu 33 milyar avroya ulaşacak ve bu gelişmeler sonucunda 64 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Bölgede 2032’e kadar 4 bin kuyunun açılacağı tahmin ediliyor. Türkiye’nin sahip olduğu kaya gazı rezervine ilişkin yapılan çalışmalara göre ise, Türkiye 10 ila 40 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak ölçüde rezerve sahip.

Denetim ve danışmanlık firması EY’nin İngiltere Kıyı Operatörleri Grubu’na özel hazırladığı rapor,İngiltere’deki kaya gazı üretimine yönelik yatırımların boyutunun 33 milyar avroya ulaşacağını ve bu gelişmenin sonucunda ise 64 bin kişiye iş imkanı yaratılacağına vurgu yapıyor. 2032’e kadar 4 bin kuyunun açılacağı tahmin edilen bölgede, kaya gazı araştırmalarının sondaj kuyuları ve atık su sektörüne yönelik talebi de arttıracağı düşünülüyor.

Yapılan araştırmalara göre İngiltere’nin Mancester, Liverpool ve Shiefield bölgelerinde 1.3 trilyon kübik feet kaya gazı rezervine sahip olduğu tahmin edilirken, bu miktarın İngiltere’nin yarım yüz yıllık doğalgaz talebini karşılayacağı öngörülüyor.

Rapora göre, özel ekipman ve hidrolik çatlatmaya yönelik faaliyetlerin toplamı 17 milyar avroyu bulacak. Kaya gazı araştırmaları sonucunda 4.1 milyar avro atık, depolama ve taşıma gereksinimlerine, 2.3 milyar dolar avro ise çelik ihtiyaçlarına harcanacak.

Çalışma aynı zamanda, kaya gazına ulaşmak için gerekli altyapı ve tedarik zincirlerinin oluşturulması açısından hükümetin ve sektörün şimdiden adım atması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

KUTUCULAR: TÜRKİYE'NİN KIRK YIL YETECEK KADAR KAYA GAZI VAR

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler