1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Insolight güneş panellerinde yüzde 29 verimliliğe ulaştı

Insolight güneş panellerinde yüzde 29 verimliliğe ulaştı

İsveçli güneş paneli üreticisi Insolight, geliştirdiği teknoloji ile ürettiği güneş panellerinde yüzde 29 verimlilik oranını yakaladı. 

Insolight güneş panellerinde yüzde 29 verimliliğe ulaştı

Enerji Günlüğü - İsveçli güneş paneli üreticisi Insolight, geliştirdiği teknoloji ile ürettiği güneş panellerinde yüzde 29 verimlilik oranını yakaladı. 

İsveçli start-up şirketi Insolight’ın HIPERION projesi kapsamında geliştirdiği teknoloji ile üretilen güneş panelleri üretim öncesi testlerde yüzde 29 verimlilik performansı gösterdi. Paneller metrekare başına geleneksel ürünlere göre % 50 daha fazla enerji topluyor. Standart güneş panelleri yüzde 18-20 civarında verimlilik oranına sahip. Insolight’ın yenilikçi tasarımının güneş enerjisi üretim maliyetlerini büyük ölçüde azaltacağı ve Avrupa’yı güneş pazarında avantajlı konuma getireceği kaydediliyor. 

AB DESTEĞİNDEN YARARLANACAK

AB, yüksek verimlilikte güneş panellerinin üretimini finanse etmek için 10,6 milyon euro ödenek ayırdı. 16 üyeli bir araştırma örgütleri ve endüstri ortakları konsorsiyumu tarafından kurulan ve İsviçre araştırma ve teknoloji firması CSEM tarafından koordine edilen HIPERION projesi, hibeyi kullanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler