1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İpsala’nın tarım atıkları elektriğe çevrilecek

İpsala’nın tarım atıkları elektriğe çevrilecek

Enerji Günlüğü - Trakya Biyokütle Elektrik, Edirne’nin İpsala ilçesinde tarım atıklarını elektriğe çevirecek 15 MW’lık bir biyokütle santrali...

İpsala’nın tarım atıkları elektriğe çevrilecek

Enerji Günlüğü - Trakya Biyokütle Elektrik, Edirne’nin İpsala ilçesinde tarım atıklarını elektriğe çevirecek 15 MW’lık bir biyokütle santrali kuracak.

Edirne İli, İpsala İlçesi, Sarıcaali Köyü, 157 Ada, 24 Parsel sınırları içerisinde, Trakya Biyokütle Elektrik Üretim San. ve Tic. A. Ş. tarafından “Biyokütle Yakıtlı Enerji Üretim Tesisi”nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

80 milyon lira yatırımla kurulması planlanan tesiste İpsala Bölgesi’nde bolca bulunan çeltik sapı, pirinç kabuğu ve ayçiçeği sapı hammadde olarak kullanılacak. Yılda 8.400 saat çalışılarak 126.000 ton hammadde biyokütleden, biyoetanol, biyodizel ve biyogaz formlarına dönüştürülmeden, doğrudan yakma yöntemi ile 120.000.000 kWh/yıl elektrik üretilecek. Tesiste üretilecek elektriğin % 8’lik kısmı tesisin kendi elektrik ihtiyacında kullanılacak, geriye kalan % 92’lik kısmı ise enterkonnekte hatta bağlanarak satılacak.

Sabiha Kötek - Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler