1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Irak elektrik sorununu Siemens ve GE ile çözecek

Irak elektrik sorununu Siemens ve GE ile çözecek

Enerji Günlüğü - Irak, elektrik santrallerinin onarımı, elektrik üretimi için yeni santrallerin inşası ve enerji dağıtım şebekelerinin iyileştirilmesi...

Irak elektrik sorununu Siemens ve GE ile çözecek

Enerji Günlüğü - Irak, elektrik santrallerinin onarımı, elektrik üretimi için yeni santrallerin inşası ve enerji dağıtım şebekelerinin iyileştirilmesi için Siemens ve General Electric ile anlaştı. 

Irak hükümeti, uluslararası şirketler aracılığıyla ülkede yıllardır devam eden elektrik krizine çözüm arıyor. Irak Elektrik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Siemens ve General Electric ile mutabakat anlaşması imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, Siemens ile mutabakatın, Irak’taki elektrik krizinin çözümü için anlaşmalar yapılmasını kapsadığı, General Electric ile ise üretim aracılığıyla enerji sektörünün geliştirilmesi ve ekonominin canlanmasına destek olunmasının öngörüldüğü kaydedildi. Anlaşmalarla elektrik santrallerinin onarımı, elektrik üretimi için yeni santraller inşasının ve enerji dağıtım şebekelerinin iyileştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Elektrik üretim kapasitesi 13 gigawatt olan Irak’ta, ülkenin ihtiyacını karşılamak için kapasitenin 21 gigawatta kadar yükseltilmesi gerekiyor.

Alman teknoloji şirketi Siemens, geçen ay Irak'ta 300 bin kişiye elektrik sağlayabilmek için gerekli olan altyapıyı 3 ay içinde kuracağını açıklamıştı.

SİEMENS IRAK’TA ELEKTRİK ALTYAPISI KURACAK

 

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler