1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak`ın petrol üretimi Aralık’ta rekor kırdı

Irak`ın petrol üretimi Aralık’ta rekor kırdı

Enerji Günlüğü – Irak Aralık ayında günde 4 milyon varil civarında petrol üretimi yaparak son 36 yılın rekorunu kırdı.Bağdat'a resmi bir ziyarette...

Irak`ın petrol üretimi Aralık’ta rekor kırdı

Enerji Günlüğü – Irak Aralık ayında günde 4 milyon varil civarında petrol üretimi yaparak son 36 yılın rekorunu kırdı.

Bağdat'a resmi bir ziyarette bulanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Irak Petrol Bakanı Adil Abdülmehdi, Aralık ayında günde 4 milyon varil civarında petrol üretimi yaparak son 36 yılın rekorunu kırdıklarını söyledi.

Abdülmehdi yaptığı açıklamada, Irak'ın petrol üretiminin en son 1979 yılında günde 3,56 milyon varil seviyesini gördüğünü belirtti.

NİSAN'DAN İTİBAREN GÜNDE 600 BİN VARİL PETROL İHRAÇ EDİLECEK

Abdülmehdi açıklamasında, Erbil yönetimi ile yaptıkları anlaşmaya göre Kerkük ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi kontrolündeki sahalardan Ocak-Mart döneminde günde 375 bin varil petrol ihracatı planladıklarını, bölgede üretimin Nisan ayından itibaren günde 600 bin varil petrolün Ceyhan boru hattı üzerinden ihraç edileceğini söyledi. Bu rakamları tutturabilmek için ise çaba içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.

KERKÜK-YUMURTALIK HATTI TAM KAPASİTE DOLSUN İSTİYORUZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yaptığı konuşmada Iraklılarla çalışmaktan her zaman memnun olduklarını dile getirerek,"Biz, Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattı tam kapasite dolsun ve oradan geçen bütün petrol gelirleri de Irak halkının tamamının olsun istiyoruz. Irak, Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı 2. ülkedir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler