1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Irak’tan doğalgaz ithalatı başvurularında son gün 28 Şubat

Irak’tan doğalgaz ithalatı başvurularında son gün 28 Şubat

EPDK, Irak’tan doğalgaz ithalatı yapmak için 28 Şubat 2020 günü mesai bitimine kadar başvuru yapılması gerektiğini bildirdi.

Irak’tan doğalgaz ithalatı başvurularında son gün 28 Şubat

Enerji Günlüğü - EPDK, Irak’tan doğalgaz ithalatı yapmak için 28 Şubat 2020 günü mesai bitimine kadar başvuru yapılması gerektiğini bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) mevcut sözleşmelerinin var olduğu ülkeler dışındaki ülkelerden olan Irak’tan yapılacak doğalgaz ithalatı müracaatlarının, 28 Şubat 2020 tarihinde mesai bitimine kadar yapılması gerektiğini duyurdu. 

2023-2043 yılları arasında 9.155kcal/m3 üst ısıl değere baz toplam 2.710.678.318m3/yıl doğalgaz ithal edilmesi öngörülüyor. 

İthalat başvurusu yapacak olanlar, her sene ithal edecekleri doğalgazın Kurul tarafından belirlenen oranı kadar bir miktarı ithalat lisansları kapsamında faaliyete başlama tarihinden itibaren 5 yıl içinde ve lisansları sona erene kadarki takvim yıllarında, ulusal topraklarda depolama lisansı sahiplerine ait yer altı depolama tesislerinden hizmet alarak depolayacaklarını kabul ve taahhüt edecekleri bir taahhüt mektubu vermeleri gerekiyor. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler