1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran, Avrupa'ya petrol taşımaya hazır

İran, Avrupa'ya petrol taşımaya hazır

Enerji Günlüğü - İran Ulusal Tanker Şirketi NITC, Avrupa'ya petrol taşıma işine yeniden başlamaya hazır olduğunu açıkladı.İran Ulusal Tanker Şirketi...

İran, Avrupa'ya petrol taşımaya hazır

Enerji Günlüğü - İran Ulusal Tanker Şirketi NITC, Avrupa'ya petrol taşıma işine yeniden başlamaya hazır olduğunu açıkladı.

İran Ulusal Tanker Şirketi (NITC) Ticari Direktörü Nasrullah Sardashti, şirketin Avrupa'ya İran petrolünü taşımaya yeniden hazır olduğunu söyledi. İran'dan ilk petrol tankerlerini 2016 Haziran ayında Avrupa limanlarına göndermeyi bekliyoruz diye de ekledi.

Sardashti ayrıca, Avrupa'ya taşıma yapabilmek için gerekli gemi onarımının yanı sıra tasnif ve sigorta sorunlarının çözüme ulaşması gibi gerekli hazırlıkları da tamamladığını belirtti. NITC'nin yaptırımlar döneminde kendini sürekli yenileyerek, sınırlamalara rağmen Kore ve Çin'e İran tankerlerini gönderdiğine dikkat çekti.

Sardashti, yaptırımlardan önce İran'ın Avrupa'ya petrol ihracatının günde 700.000 varil kadar olduğunu ve bu miktarın önemli bir kısmının NITC tarafından gerçekleştirildiğini kaydederek, şirketin yine bu işi yapmaya hazır olduğunu da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler