1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran: Daha fazla gaz alın fiyatı düşürelim

İran: Daha fazla gaz alın fiyatı düşürelim

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Yardımcısı Hamidrıza Iraki, Türkiye'nin İran’dan aldığı gaz miktarını yıllık 5 milyar küp arttırması...

İran: Daha fazla gaz alın fiyatı düşürelim

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Yardımcısı Hamidrıza Iraki, Türkiye'nin İran’dan aldığı gaz miktarını yıllık 5 milyar küp arttırması halinde fiyatı düşüreceklerini söyledi.

Fars Haber Ajansı, Hamidrıza Iraki'nin Türkiye-İran doğalgaz görüşmeleri hakkında bazı açıklamalarına yer verdi. "Biz bugüne kadar defalarca ilan ettik: Türkiye eğer İran’dan gaz ithalatı miktarını arttırırsa, İran o zaman gaz fiyatı konusunu görüşür" diyen Hamidrıza Iraki, bu konuda Türkiye heyetiyle görüşmelerinin hala devam ettiğini belirtti.

TÜRK HEYETİ BU HAFTA TAHRAN'DA

Türkiye'den bir heyetin bu hafta Tahran’a gelmesini beklediklerini kaydeden Iraki, "Türk tarafının gaz fiyatında indirim yapılması talebi mantıklı değil. Anlaşma gizli olduğundan indirim oranı hakkında bir açıklamada bulunamam. Ancak Türk tarafı ne bugünkü gaz fiyatını, ne de bizden ithal ettikleri gaz miktarını yıllık 5 milyar küp arttırmaları şeklindeki teklifimizi kabul ediyor" dedi.

MENFAATLERİMİZDEN TAVİZ YOK

Petrol Bakanı Yardımcısı Iraki, her ülkenin her tür anlaşmada kendi menfaatlerini korumak istediğini hatırlatarak, "İran kendi menfaatlerinden asla taviz vermeyecektir. Biz bugüne kadar defalarca ilan ettik: Türkiye eğer İran’dan gaz ithalatı miktarını arttırırsa, İran o zaman gaz fiyatı konusunu görüşür" dedi.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler