1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran doğalgazı kışın kesilmeyecek

İran doğalgazı kışın kesilmeyecek

Enerji Günlüğü - İran, kış aylarında Türkiye'ye yapılan doğalgaz ihracatında bir kesinti yaşanmayacağını açıkladı.İran Mehr haber ajansının...

İran doğalgazı kışın kesilmeyecek

Enerji Günlüğü - İran, kış aylarında Türkiye'ye yapılan doğalgaz ihracatında bir kesinti yaşanmayacağını açıkladı.

İran Mehr haber ajansının haberine göre, İran Doğalgaz Transfer Şirketi Genel Müdürü Muhammedali İmam, Tebriz'de elektro kompresör tesislerinin kurulmasına değinerek, "Bu projenin hayata geçmesiyle önümüzdeki kışta Türkiye ve Ermenistan'a yapılan doğalgaz ihracatında kesinti yaşanmayacak" dedi.

İmam, elektro kompresör tesislerinin faaliyete başlamasıyla ülkenin dört bir yanından gelen doğalgazın kuzeybatı bölgesine nakledilebileceğinin altını çizdi.

ÖNCELİK DOĞALGAZ

Doğalgaz Transfer Şirketi'nin İran'a karşı uygulanan yaptırımların kalkmasından sonraki döneme ilişkin önceliklerini de açıklayan İmam, "Şuan bazı doğalgaz transfer türbinleri, doğalgaz ihracatı için hazırlanmaktadır" diye konuştu.

En çok gelecek 5 yıl içerisinde bütün doğalgaz transferinin yapılması gerektiğini de dile getiren İmam, "Yaptırımların kalkmasının ardından iletişim ve müzakerelerimizde ivme yaşanacak" açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler