1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran doğalgazı Türkiye üzerinden Almanya yolcusu

İran doğalgazı Türkiye üzerinden Almanya yolcusu

Enerji Günlüğü - İran doğalgazını Almanya'ya ulaştırmayı hedefleyen doğalgaz boru hattının Türkiye kısmı için gereken taşınmazların acele kamulaştırılması...

İran doğalgazı Türkiye üzerinden Almanya yolcusu

Enerji Günlüğü - İran doğalgazını Almanya'ya ulaştırmayı hedefleyen doğalgaz boru hattının Türkiye kısmı için gereken taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. 

Hükümet, İran doğalgazının, Türkiye üzerinden geçerek Kuzey Avrupa'da Almanya'ya kadar ulaştırılmasını hedefleyen uluslararası doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili yeni bir adım attı. Bakanlar kurulu, İran kaynaklı doğalgazın Türkiye toprakları üzerinden boru hattı ile Almanya'ya kadar iletilmesi amacıyla yapılacak doğalgaz boru hattının geçeceği güzerhahta yer alan taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

KARAR 2 TEMMUZ'DA ALINDI

Söz konusu karar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 9 Mayıs 2013 tarihli yazısı üzerine, 30 Mayıs 2013 tarihli ve 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu'nun geçici 2'nci maddesi ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci maddesine dayanılarak 2 Temmuz 2013 tarihinde alındı.

17 İLDE 1604 KALEM TAŞINMAZ

İran gazını Almanya'ya ulaştırması öngörülen doğalgaz boru hattının Türkiye kısmı, toplam 17 ilin sınırlarından geçecek. Ağrı, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne sınırları içindeki söz konusu taşınmazlar, toplam 1604 farklı kalem altında toplanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler