1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İran elektrik şebekesi Rusya'ya bağlanıyor

İran elektrik şebekesi Rusya'ya bağlanıyor

Enerji Günlüğü - İran, elektrik şebekesini Azerbaycan üzerinden Rusya’ya bağlamayı ve Türkiye ile elektrik işbirliğini geliştirmeyi planlıyor.İran...

İran elektrik şebekesi Rusya'ya bağlanıyor

Enerji Günlüğü - İran, elektrik şebekesini Azerbaycan üzerinden Rusya’ya bağlamayı ve Türkiye ile elektrik işbirliğini geliştirmeyi planlıyor.

İran Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan, İran elektrik şebekesinin Azerbaycan Cumhuriyeti kanalıyla Rusya'ya bağlanması konusunu değerlendirdiklerini söyledi. Erdekaniyan Azerbaycan Cumhuriyeti  Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, “İran’ın elektrik sistemini Rusya'nınkiyle senkronize etmeye yardımcı olmak amacıyla Azerbaycan Cumhuriyeti aracılığıyla ülkenin elektrik şebekesini Rusya'ya bağlamayı planlıyoruz” dedi.

İranlı Bakan ayrıca, Azeri Ekonomi Bakanı ile yaptığı görüşmelerde, Azerbaycan ile Bölgesel Ekonomik İşbirliği Örgütü (ECO) formunda Türkiye ile elektrik işbirliğinin olasılığının tartışıldığını ve iki tarafın bu konuda gerekli adımları atmayı kabul ettiğini de ekledi.

BÖLGEDE POTANSİYEL ÜÇLÜ İŞBİRLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Azerbaycan Cumhuriyeti  Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev ise 'İran, Azerbaycan Cumhuriyeti, Rusya' ile öte yandan 'İran, Azerbaycan Cumhuriyeti, Gürcistan'  ve 'İran, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Türkiye' arasında potansiyel üçlü işbirlikleri konusunda da görüş alışverişinde bulunduklarını ve aynı görüşü paylaştıklarını ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler