1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran gazında indirim

İran gazında indirim

Enerji Günlüğü - Uluslararası Tahkim Mahkemesi Türkiye’nin İran doğalgazında indirim talebini haklı bularak fiyatta indirim kararı verdi.İran Shana...

İran gazında indirim

Enerji Günlüğü - Uluslararası Tahkim Mahkemesi Türkiye’nin İran doğalgazında indirim talebini haklı bularak fiyatta indirim kararı verdi.

İran Shana haber ajansının haberine göre, Türkiye, 480 dolar ile en pahalı doğalgazı aldığı İran ile verdiği hukuk savaşının ikinci ayağını kazandı. İran Ulusal Gaz Şirketi (NIGC) Genel Müdürü Hamid Rıza Araqi, Botaş'ın İran doğal gaz fiyatında 2010'dan itibaren yüzde 35,5 oranında indirim talebiyle Uluslararası Tahkim Mahkemesi'e açtığı davada, Mahkeme'nin 2011'den itibaren fiyatta yüzde 10-15 indirimi kabul ettiğini bildirdi.

Araqi açıklamasında Türkiye'nin ek doğal gaz talebi olduğunu ve İran'ın 2 mcm/gün gaz sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Ayrıca Aragi, İran’ın tazminat ödeyeceğini ama henüz tazminat tutarının belli olmadığını ancak bu tutarın 1 milyar Dolar düzeyinde olabileceğini açıkladı.

Türkiye, 2011 yılından bu yana yüksek fiyattan alınan doğalgazın geri dönük fiyat farkının iadesi için 2012 yılında İran’a dava açmıştı.

Türkiye, eksik gaz teslimatı için Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne verdiği İran karşısında davanın ilk ayağını kaybetmişti. İran Ulusal Doğalgaz Şirketi yetkilisi, davanın ikinci ayağı olan fiyat revizyonunu da kendilerinin kazanacağına inandıklarını açıklamıştı.

TÜRKİYE İLE GAZ DAVASININ İLK AYAĞINI İRAN KAZANDI


İRAN'DAN DOĞALGAZ İNDİRİMİ HABERİNE YALANLAMA

Önceki ve Sonraki Haberler