1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran gazını Avrupa`ya Türkiye üzerinden taşımayacak

İran gazını Avrupa`ya Türkiye üzerinden taşımayacak

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, İran gazının Türkiye güzergahından taşınmasının çok maliyetli olacağını ve bu nedenle düşünmediklerini...

İran gazını Avrupa`ya Türkiye üzerinden taşımayacak

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, İran gazının Türkiye güzergahından taşınmasının çok maliyetli olacağını ve bu nedenle düşünmediklerini söyledi.

Tahran'da çalışmalarını başlayan Gaz İhracatçı ülkelerin (GECF) kurul toplantısı kulisinde gazetecilere konuşan İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, Türkiye'nin İran gazını Avrupa'ya transit etmesi için yüksek miktarda bedel talep ettiiği dolaysıyla İran'ın Türkiye güzergahı için hiçbir programı olmadığını kaydetti.

İRAN GAZI LNG PROJELERİYLE TAŞINACAK

Avrupa'ya gaz taşımak için İran'ın ön gördüğü programı açıklayan Petrol Bakanı, İran'ın LNG projeleri kapsamında Avrupa'ya gaz taşıyacağının bilgisini verdi.

Zengene, yıllık kapasitesi 10.5 milyon ton olacak İran LNG fabrikasının hayata geçmesiyle İran gazı Avrupa'ya ulaşacağını kaydetti.

Geçtiğimiz hafta İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Direktörü Azizullah Ramazani, İran ve Türkmen doğalgazının Avrupa'ya ulaştırılmasında fiziksel ve ekonomik anlamda en uygun rotanın Türkiye üzerinden mümkün olduğunu belirterek, "Türkiyesiz bir rota zayıf ihtimal" demişti.

İRAN: TÜRKİYESİZ BİR DOĞALGAZ ROTASI ZAYIF İHTİMAL

Önceki ve Sonraki Haberler