1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran Güney Pars sahasından gaz üretimin artırdı

İran Güney Pars sahasından gaz üretimin artırdı

Enerji Günlüğü - İran geçtiğimiz mali yılda Güney Pars Doğalgaz sahasından üretimini bir önceki yıla göre yüzde 15 arttırdı. İran'ın Güney...

İran Güney Pars sahasından gaz üretimin artırdı

Enerji Günlüğü - İran geçtiğimiz mali yılda Güney Pars Doğalgaz sahasından üretimini bir önceki yıla göre yüzde 15 arttırdı. 

İran'ın Güney Pars Doğalgaz sahasından üretimi 21 Mart'ta sona eren mali yılında bir önceki yıla göre yüzde 15 artarak 130 milyar metreküp oldu. 

Pars Petrol ve Gaz Şirketi Genel Müdürü Ali Akbar Şabanpour yaptığı açıklamada sahada 17. ve 18. fazların bu mali yıl içinde üretime başlamasını beklediklerini ve 19.20 ve 21. fazların da beklenenden daha erken üretime başlayacağını ifade etti. Her bir fazın günde 25 milyon metreküp gaz üretim kapasitesine sahip olduğu tahmin ediliyor. 

İran Petrol Bakanlığı'nın yılın ilk on ayına ait verilerine göre Güney Pars sahasında üretilen gaz İran'ın toplam gaz üretim mikarı olan 260 milyar metreküpün yarısından biraz az. 

İRAN EN ÇOK TÜRKİYE'YE GAZ İHRAÇ ETTİ

İran geçen mali yılın ilk on ayında günde ortalama 22.5 milyon metreküp gaz ihraç ederken 24 milyon metreküp gaz ithal etti. Gaz ihracatının çoğunu Türkiye'ye, ithalatının çoğunu da Türkmenistan'dan gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler