1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran, Güney Pars`ın en büyük rafinerisini devreye alacak

İran, Güney Pars`ın en büyük rafinerisini devreye alacak

Enerji Günlüğü - İran, Güney Pars sahasının en büyük rafinerisi olan 12. ünitesini Şubat sonuna kadar üretime açacak.İran Petropars Firması Başkanı...

İran, Güney Pars`ın en büyük rafinerisini devreye alacak

Enerji Günlüğü - İran, Güney Pars sahasının en büyük rafinerisi olan 12. ünitesini Şubat sonuna kadar üretime açacak.

İran Petropars Firması Başkanı Muhammed Cevad Şems, Batı'nın uyguladığı yaptırımlara rağmen, Güney Pars sahasının en büyük ünitesi olan 12. ünitesinde son tatlandırma ünitesini de tamamladıklarını açıkladı.

Toplamda 6 tatlandırma ünitesi yaptıklarını belirten Şems, Şubat ayı sonunda 12. ünitenin üretime hazır olacağını ifade etti. Şems, " Geçen yılki yaptırımlara rağmen problemleri çözmeyi başardık ve altı gaz tatlandırıcı ünitesi kurduk. Şunat sonunda 12. faz rafinerinin üretime başlaması için hazırız" dedi.

İran ile Katar arasında paylaşılan dünyanın en büyük gaz sahası olma özelliğine sahip Güney Pars Gaz Sahası, 9 bin 700 kilometre karelik bir alanı kaplıyor. Dünyadaki gaz rezervlerinin yüzde 29'unu barındıran sahanın yüzde 8'i İran, yüzde 21'i de Katar karasularında yer alıyor.

İran Petrol Bakanı Bican Namdar Zangene İran basınına yaptığı açıklamada, İran takvimine göre yılın başlangıcı olan 21 Mart 2015'e kadar Güney Pars doğalgaz sahasından çıkarılan gazı günde 100 milyon metreküpe çıkaracaklarını söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler