1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran Lavan rafinerisinde jet yakıtı üretecek

İran Lavan rafinerisinde jet yakıtı üretecek

Enerji Günlüğü – İran Lavan adasında bulunan rafinerisinde altı ay içinde jet yakıtı üretimine başlayacak.Lavan rafinerisinin genel müdürü Muhammed...

İran Lavan rafinerisinde jet yakıtı üretecek

Enerji Günlüğü – İran Lavan adasında bulunan rafinerisinde altı ay içinde jet yakıtı üretimine başlayacak.

Lavan rafinerisinin genel müdürü Muhammed Dadvar, IRIB haber ajansına yaptığı açıklamada, Lavan terminalinin önümüzdeki altı ay içinde gelişim planlarını tamamladıktan sonra günde yaklaşık bir milyon litre jet yakıtı üreteceğini söyledi.

Dadvar, Çalışmaları yedi yıl önce başlayan Lavan rafinerisinin geliştirilmesi yatırımının yüzde 97'sinin tamamlandığını belirterek, tesisin arıtım kapasitesinin günlük 30 bin varilden 63 bin varile çıktığını söyledi.

İran’ın euro-4 gazolin üretilen üç rafinerisinden biri olan rafineride günde 2.4 milyon litre 87 oktan gazolin üretildiğine dikkat çeken Dadvar, rafineriden günde 3.5 milyon litre dizel elde edildiğini de belirtti.

Halihazırda İran’ın dokuz rafineri şirketinden dördü jet yakıtı üretiyor. Bunlardan en büyüğü ise Tahran’da bulunan Şehid Tondgoyan rafinerisi. Rafineri günde yaklaşık olarak 1.7 milyon litre jet yakıtı üretim kapasitesine sahip.

İran'ın 30 eyaletinden biri olan ve Arap Yarımadası karşısında ve kendisine bağlı olduğu adalarıyla oldukça stratejik öneme sahip olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Fars Körfezinde yer alan Lavan Adası İran’ın en önemli petrol ihraç noktalarından biri.

Önceki ve Sonraki Haberler