1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. İran nükleer anlaşmasının etkileri irdelenecek

İran nükleer anlaşmasının etkileri irdelenecek

Enerji Günlüğü - İran ile yürütülen nükleer anlaşmanın tamamlanması ile ortaya çıkabilecek olası sonuçlar Amerika'da bir panel ile ele alınacak.Amerikan...

İran nükleer anlaşmasının etkileri irdelenecek

Enerji Günlüğü - İran ile yürütülen nükleer anlaşmanın tamamlanması ile ortaya çıkabilecek olası sonuçlar Amerika'da bir panel ile ele alınacak.

Amerikan Hudson Enstitüsü ve George Washington Üniversitesi Rabin Chair Forum 26 Mayıs Salı günü bir öğle yemeği oturumu ile Amerikan hükümetinin Haziran ayında imzalamayı planladığı Amerikan-İran Kapsamlı Ortak Hareket Planı'nın (JCPOA)'yı tartışacaklar.

Hudson Enstitüsü'nün Washington'da bulunan merkezinde yapılacak olan etkinlik saat 12.00'da başlayıp 13.00'a kadar sürecek.

Panele, Enstitünün kıdemli yöneticilerinden Lee Smith başkanlık edecek veİsrail'in ikinci en büyük üniversitesi olan Bar-İlan Üniversitesi Begin-Sadat Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Efraim Inbar konuşmacı olarak katılacak.

Panelde, anlaşmanın tamamlanmasıyla İran'ın sağlayacağı ekonomik faydalar, İsrail ve Suudi Arabistan'ın İran'ın genişleme politikalarından duyduğu endişeler, bölgedeki diğer ülkelerin İran'ın nükleer silahlanma çalışmalarına ilişkin endişeleri, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da kendi nükleer silah programlarını geliştirme istemlerinin tetiklenip tetiklenmeyeceği gibi konular masaya yatırılacak.

İran ile BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ve Almanya’dan oluşan 5+1 ülkeleri arasında yürütülen müzakereler sonucu 2 Nisan 2015 tarihinde anlaşmaya varılmıştı.

Anlaşma sonrası İsrail anlaşmaya tepki göstermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler