1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran Umman`a doğalgaz gönderecek

İran Umman`a doğalgaz gönderecek

Enerji Günlüğü - İran inşa edilecek olan 200 km'lik doğalgaz boru hattı ile Umman'a doğalgaz tedarik edecek.İran'dan Umman'a doğalgaz gönderimi için...

İran Umman`a doğalgaz gönderecek

Enerji Günlüğü - İran inşa edilecek olan 200 km'lik doğalgaz boru hattı ile Umman'a doğalgaz tedarik edecek.

İran'dan Umman'a doğalgaz gönderimi için görüşmelere önümüzdeki hafta başlanacak. Shana News'in haberine göre, Umman heyeti Tahran'ı önümüzdeki hafta ziyaret ederek doğalgaz boru hattı ile ilgili görüş alışverişinde bulunacaklar.

İran Ulusal Gaz İhracat Şirketi NIGEC Başkanı Ali Reza Kameli, görüşmede mühendislik çalışmalarının ve açıkdeniz çalışmalarının konuşulacağını belirterek, 200 km uzunluğundaki boru hattının Mübarek Dağları'ndan Umman'un Seher Limanı'na uzanacağını ifade etti.

İran 2013 yılında Umman'a denizaltı boru hattı ile 15 yıl boyunca 28 milyon metreküp doğalgaz sağlamak için anlaşma imzalamıştı. Ancak boru hattının rotası ve fiyat konuları nedeniyle anlaşma koşulları yerine getirilemiyor.

Umman İran doğalgazını sanayi ihtiyacı için kullanmanın yanısıra, Japonya, Güney Kore ve Hindistan'a gönderilmek üzere LNG olarak da işleyecek.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler