1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran'ın ham petrol ihracatı azaldı

İran'ın ham petrol ihracatı azaldı

Enerji Günlüğü – İran'ın ham petrol ihracatı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 8 düştü. Ancak İran'ın Asya'ya petrol ihracı düşerken,...

İran'ın ham petrol ihracatı azaldı

Enerji Günlüğü – İran'ın ham petrol ihracatı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 8 düştü. Ancak İran'ın Asya'ya petrol ihracı düşerken, Avrupa'ya arttı.

Tanker izleme verilerine göre, İran'ın ham petrol ihracatı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 8 düşüş göstererek son 5 ayın en düşük seviyesi olan günde 1.88 milyon varile indi. Kasım ayında İran günde 2.04 milyon varil petrol ihraç etmişti.

ASYA'YA İHRACAT AZALDI, AVRUPA'YA ARTTI

Aralık ayında İran'ın Asya'ya petrol ihracatı yüzde 17 düşüş gösterekek Şubat ayından bu yana en düşük miktar olan günde 1,11 milyon varile indi. 

Aynı dönemde Avrupa'ya yapılan ihracat ise Kasım ayına göre yüzde 10 artış göstererek günde 767 bin varil ile 2012 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

İran'ın en büyük petrol müşterisi olan Çin'e petrol ihracı ise Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 28 oranında düşerek günde 400 bin varil oldu. Bu ise geçen yılın Ocak ayından bu yana görülen en düşük rakam.

İran'ın Türkiye'ye Aralık ayındaki petrol ihracı ise günde 190 bin varil civarında gerçekleşti. 

Önceki ve Sonraki Haberler