1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IRENA ve ADFD yenilenebilir enerji projelerine kredi desteği verecek

IRENA ve ADFD yenilenebilir enerji projelerine kredi desteği verecek

Enerji Günlüğü - IRENA ile ADFD tarafından gelişmekte olan ülkelerde yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi amacıyla verilen destek ve kredilerin...

IRENA ve ADFD yenilenebilir enerji projelerine kredi desteği verecek

Enerji Günlüğü - IRENA ile ADFD tarafından gelişmekte olan ülkelerde yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi amacıyla verilen destek ve kredilerin 50 milyon dolarlık altıncı ayağı için başvurular alınmaya başlandı.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) ile Abu Dhabi Kalkınma Fonu (ADFD), gelişmekte olan ülkelerde gerçekleştirilecek yenilenebilir enerji projelerine yönelik olarak sağladığı proje kredilerinin altıncı ayağı için 16 Kasım 2017 ile 15 Şubat 2018 tarihleri arasında yeni proje çağrısında bulundu.

RENA / ADFD Proje Tesisi çerçevesinde, toplam yedi turlu 350 milyon dolarlık imtiyazlı krediler için 50 milyon dolar tutarındaki altıncı turu gerçekleştirilecek. Proje kapsamında her bir dönem için 50 milyon dolar, her bir projeye 5 - 15 milyon dolar kredi verilecek. Krediler yüzde 1 - 2 faiz oranlarıyla 5 yıl vadeli olacak. Proje maliyetinin yüzde 50’sine kadar destek sunulacak.

Beşinci finansman döngüsü için seçilen projeler Ocak 2018'de ilan edilecek. Altıncı döngüye ilişkin başvurular, 15 Şubat 2018'de saat 17: 00'ye kadar kabul edilecek. Başvuruya ilişkin detaylara http://www.irena.org/adfd linkinden erişilebilecek.

2014 yılından bu yana IRENA tarafından tavsiye edilen 19 adet yenilenebilir enerji projesine ADFD tarafından 189 milyon ABD Dolarlık kredi sağlandı. Proje kapsamında yaklaşık 100 MW’lık yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisi projesi hayata geçecek. Söz konusu projelerin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 1 milyon insanın enerjiye erişimi ve yaşam kalitesinde artış olacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler