1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İŞİD ile petrol ticareti yapan peşmerge yetkilileri gözaltında

İŞİD ile petrol ticareti yapan peşmerge yetkilileri gözaltında

Enerji Günlüğü - IŞİD terör örgütü ile Kerkük'te petrol ticareti yapan bazı KDP ve KYB yetkilileri gözaltına alındı.Cihan Haber Ajansı'na konuşan...

İŞİD ile petrol ticareti yapan peşmerge yetkilileri gözaltında

Enerji Günlüğü - IŞİD terör örgütü ile Kerkük'te petrol ticareti yapan bazı KDP ve KYB yetkilileri gözaltına alındı.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Peşmerge Basın Sorumlusu Halgurd Hikmet, Peşmerge'nin bazı yetkilileri gözaltına aldığını ve suçlu bulunmaları durumunda söz konusu kişilerin terör yasası ile yargılanacağını açıkladı.

Aralarında Peşmerge elemanları , Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) mensuplarının bulunduğu bir grubun IŞİD'le petrol ticareti yaptığı iddia ediliyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu'nun, önümüzdeki günlerde bir komisyon kurarak konuyu araştıracağı öğrenildi.

KERKÜK’TE İŞİD PETROL ARACI ELE GEÇİRİLDİ

Rudaw kanalına konuşan Kerkük Valisi Necmettin Kerim, IŞİD'in Kerkük'e ticaret amacı ile gönderdiği petrolü taşıyan araçları ele geçirdiklerini söyledi. Kerim, petrol ile birlikte araçları da yaktıklarını ifade etti.

Necmettin Kerim:" IŞİD'le yapılan her türlü ticaretin önünü kesmek istiyoruz, IŞİD'le ticaret yapan herkim olursa yargılanmalı." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler