1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İSKİ ihaleyle 578 milyon kWh elektrik alacak

İSKİ ihaleyle 578 milyon kWh elektrik alacak

Enerji Günlüğü - İstanbul Su Kanal İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, yıllık 550 milyon kWh'ın üzerinde bir elektrik alımı için ihale açtı. 23...

İSKİ ihaleyle 578 milyon kWh elektrik alacak

Enerji Günlüğü - İstanbul Su Kanal İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, yıllık 550 milyon kWh'ın üzerinde bir elektrik alımı için ihale açtı. 23 Eylül'deki ihalede en iyi teklif en düşük fiyat esasına göre belirlenecek. 

İSKİ'den yapılan ihale duyurusuna göre kuruluş, AYEDAŞ, BEDAŞ, TREDAŞ dağıtım bölelerindeki 100 adet tesisin ihtiyacını karşılamak üzere serbest piyasadan elektrik alacak. Söz konusu elektrik ihtiyacı açık ihale usulüyle karşılanacak. İhaleye konu elektriğin alımı EPDK tarafından düzenlenen mevzuata göre en uygun başlama periyodunda başlayacak.

KİMLER KATILABİLECEK?

İhaleye elektrik enerjisi ve/veya kapasite sağlayan üretim şirketleri de dahil olmak üzere (otoprodüktörler, otoprodüktör grubu) toptan satış veya perakende satış lisansı veya üretim lisansı'na sahip şirketler katılabilecek.

Katılımcıların yıllık elektrik üretim veya tedarik kapasitesi 578.940.484 kWh'dan az olamayacak. Lisanslarında kapasite durumu gösterir ibare bulunmayan istekliler kapasitelerinin 578.940.484 kWh'dan az olmadığını teklifleri ekinde ayrıca belgeleyecek. Ortak girişimlerde ortakların müştereken sağladıkları toplam kapasite dikkate alınacak.

EN İYİ TEKLİF FİYATA GÖRE BELİRLENECEK

İSKİ'nin ihalesine konsorsiyum olarak teklif verilemeyecek. Yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olan ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre belirlenecek. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 100 TRY (Türk Lirası) karşılığı İSKİ Genel Müdürlüğü Güzeltepe Mah. Alibey Cad. No:7 Kat:5 502 No'lu Oda 34060 Eyüp/İSTANBUL adresinden satın alınabilir. İhaleye teklif vereceklerin ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunlu.

İstekliler teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 150 (Yüz Elli) takvim günü.

İhale 23 Eylül 2013 saat 10'da gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler