1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İskoçya’dan gelgit enerjisine 3.4 milyon sterlin destek

İskoçya’dan gelgit enerjisine 3.4 milyon sterlin destek

İskoçya hükümeti, tamamlandığında dünyanın en güçlü gelgit üreten yüzer platformu olması beklenen 2 MW’lık gelgit enerjisi projesi için 3.4 milyon sterlin tutarında fon desteği sağlayacak.

İskoçya’dan gelgit enerjisine 3.4 milyon sterlin destek

Enerji Günlüğü - İskoçya hükümeti, tamamlandığında dünyanın en güçlü gelgit üreten yüzer platformu olması beklenen 2 MW’lık gelgit enerjisi projesi için 3.4 milyon sterlin tutarında fon desteği sağlayacak.

İskoçya hükümeti, gelgit enerji projelerine yönelik olan 10 milyon sterlinlik Saltire Gelgit Enerji Fonu kapsamında dünyanın en güçlü yüzen gelgit türbini olması beklenen proje için, 3.4 milyon sterlin tutarında fon desteği sağlayacağını duyurdu. Fon, yılda 1.700'den fazla eve elektrik verebilecek iki megawatt kapasiteli O2 yüzer gelgit enerji türbinini inşa etmek için kullanılacak.

Denizlerdeki oluşan gelgit olayından yararlanarak 2 MW'tan daha fazla elektrik üretebilecek 72 metrelik O2, İskoçya'da inşa edilecek ve Orkney'deki Avrupa Deniz Enerji Merkezi’ne kurulacak. Türbin rotorları, elektriğin her iki gelgit yönünden üretilmesini sağlamak için 360 ° döndürülebiliyor.

Proje sahibi Orbital Marine Power, 2020'de proje tamamlandığında, dünyanın en güçlü gelgit üreten platform olacağını kaydetti. Şirket hükümetin bu yılın sonuna kadar vereceğini duyurduğu 10 milyon sterlinlik Saltire Gelgit Enerji Fonu’ndan ilk yararlanan şirket oldu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler