1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. İSO Enerji Verimliliği Ödülleri verildi

İSO Enerji Verimliliği Ödülleri verildi

Enerji Günlüğü - İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), enerjiyi verimli kullanarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan firmaları teşvik amacıyla...

İSO Enerji Verimliliği Ödülleri verildi

Enerji Günlüğü - İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), enerjiyi verimli kullanarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan firmaları teşvik amacıyla düzenlediği "Enerji Verimliliği Ödülleri" sahiplerini buldu.

İSO'da düzenlenen Enerji Verimliliği Ödül Töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyük ölçekli işletmeler kategorisinde birinciliğe "Kurumsal Enerji Hareketiyle Sıfır Kayıp Yolculuğu" projesiyle Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ layık görüldü. Besler Gıda ve Kimya'nın birinci olduğu proje ile enerjide toplam tasarruf oranı yüzde 10,66 olurken, yıllık kazanç 2 milyon 300 bin lira ve yıllık karbon azalımı miktarı ise 5 bin 317 ton/yıl olarak gerçekleşti.

İkinciliği "Güneş Enerjisinin Üretim Proseslerinde Doğrudan Kullanımı-SolarDRY" projesi ile Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, üçüncülüğü ise "LNG ile Çalışan Sistemin LFG Çöp Gazı Yakıt Beslemeli Kazan Sistemine Çevrimi" projesiyle İstaç İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret aldı. Törende 5 kategoride toplam 13 firmaya ödül verildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler