1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İsrail, kömürlü termik santral projesini iptal etti

İsrail, kömürlü termik santral projesini iptal etti

Enerji Günlüğü - İsrail, yıllardır ertelenen Ashkelon kömürlü termik santrali projesini iptal etti.2016 yılında kömür tüketimini yüzde 15 oranında...

İsrail, kömürlü termik santral projesini iptal etti

Enerji Günlüğü - İsrail, yıllardır ertelenen Ashkelon kömürlü termik santrali projesini iptal etti.

2016 yılında kömür tüketimini yüzde 15 oranında azaltan, bu yıl da yüzde 5 azaltmayı planlayan İsrail bu doğrultuda bir kömür yakıtlı elektrik santrali projesinden vazgeçti. İsrail Enerji ve Su Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı ile İsrail karasularında büyük doğal gaz rezervlerinin bulunmasından önce 2001'de onaylanmış olan beşinci kömürlü termik elektrik santrali proje önerisini geri çekme konusunda anlaştığını bildirdi. 

İki Bakanlığın kamu enerji şirketi İsrail Electric Corp.'un ilerleme programından çıkarmasında anlaştığı termik santralin Ashkelon şehrinde kurulması planlanıyordu. Ashkelon'da halihazırda 1150 MW'lik termik santral bulunuyor. Ülke karasularında devasa doğal gaz kaynaklarının bulunmasının ardından çevreciler ve Ashkelon halkı projenin hayata geçirilmemesi için kampanyalar düzenliyorlardı.

İsrail Enerji ve Su Bakanlığı, geçen yıl 2021'den itibaren 1440 MW'lık dört Orot Rabin biriminin kapatılacağını veya doğal gaza çevrileceğini açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler