1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail köylerinde biyolojik gaz üretimi

İsrail köylerinde biyolojik gaz üretimi

Enerji Günlüğü - İsrail'in kırsal kesiminde yüzden fazla konut ısınma ihtiyaçlarını biyogaz makinesi ile karşılıyor.Euronews'in haberine göre, çöllerle...

İsrail köylerinde biyolojik gaz üretimi

Enerji Günlüğü - İsrail'in kırsal kesiminde yüzden fazla konut ısınma ihtiyaçlarını biyogaz makinesi ile karşılıyor.

Euronews'in haberine göre, çöllerle çevrili bir kasabada elektrik bulunmadığından güneş panelleriyle kendi çevreci enerjilerini yaratan İsrail’de bir köy halkı, şimdi de büyük beyaz bir hangarda biyolojik gazlarını üretiyor.

FİLİSTİNLİ MÜHENDİS GELİŞTİRDİ

Filistinli Mühendis Ömer Rabaya tarafından geliştirilen biyogaz makinesi ucuz olması, kolay taşınabilme özelliği ve pratik yapısı nedeniyle oldukça kullanışlı bir çözüm sunuyor. Rabaya, uzak bölgelere bu sistemi getirdiği için mutlu olduğunu belirterek, “Buradaki ana fikir tüm dışkıyı içine alabilecek ve öğütecek bir organ geliştirmekti. İçerisinde bakterilerin bulunduğu bizimkine benzeyen bir bağırsak, işte bu bağırsak evde yakıt olarak kullanacağımız gazları üretiyor.” ifadesini kullandı.

Hayvan dışkısından ve biyolojik atıklardan gaz üreten makine 500 Euro’luk bütçeye ve kolay kurulum sistemine sahip. Makine iki saat yemek pişirilecek kadar gaz üretebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler